Letkut kunnossapidon ennakkohuollossa

Letkublogi | Letkut kunnossapidon ennakkohuollossa

Letkut kannattaa sisällyttää
normaalien laitehuoltojen yhteyteen

Letkuillakin on tietty käyttöikä, mikä tietenkin riippuu hyvin paljon vallitsevista olosuhteista. Ulkona sijaitsevat letkuasennelmat ovat Suomalaisen luonnon armoilla. Meidän sää kylmän ja lämpimän vaihteluineen kuluttaa letkuja varmasti ja siihen lisättynä vielä auringosta tuleva UV säteily on mitä varmin letkujen syöjä. Meillä siis vallitsevat olosuhteet jo määrittelevät letkujen käyttöikää ja luonnollisesti nämä tekijät on otettava huomioon letkun valinnassa.

Teollisuuden tuotanto laitoksissa letkujen kestävyyteen vaikuttaa hyvin paljon liikuteltava aine. Aine voi olla periaatteessa mitä vaan kaasusta lihateollisuuden massaan. Letkussa liikuteltavalla aineella voi olla rajukin vaikutus letkun kestävyyteen. Tästä syystä kuluttuvia aineita siirrettäessä tulisikin valita oikeanlainen letku tiettyyn kohteeseen ja laittaa kyseinen letku ennakko huollon piiriin jotta, voidaan varmistaa katkeamaton tuotanto ja turvallinen käyttö.

Elintarviketeollisuus puhtaus- ja luokitus vaatimuksineen tuokin omat erityistarpeet letkuille ja liittimille jotta, ne ovat turvallisia ja hygieenisiä käyttää. Tämän tyyppiset vaatimukset voivat myös omalta osaltaan määritellä letkujen vaihtoväliä.

Monet asiat vaikuttavat letkujen kestävyyteen. Letkuhan on joustava elementti aineen siirrossa ja se ominaisuus myös karikarajoittaa letkun kestävyyttä. Me Mittaletkussa törmätään päivittäin siihen että, letku vaihdetaan vasta sitten kun, se menee rikki. Hydraulinen liike pysähtyy, Tuotantoon odottamaton seisakki tai tankin tyhjennys viivästyy tässä muutamia esimerkkejä kohteista. Kaikkiin letkurikkoihin ei pysty tietenkään varautumaan varaletkulla jolloin, ollaankin paikallisen toimittajan varassa. Tämän tyyppisiä seisakkeja pystytään vähentämään järkevällä ennakko huollolla ja seurantatyökaluilla.

Kuinka paljon aikaa ja resursseja vie odottamaton katkos tuotannossa letkun hajoamisen takia vuosittain? Pahimmillaan pelkät siivouskustannukset nousevat tuhansiin euroihin puhumattakaan kustannuksista jotka, aiheutuu menetetystä tuotannosta. Satasen letkun vaihdolle saadaan ihan kiva tuotto jos, sillä voidaan välttää turha seisakki. Tästä syystä letkut tulisikin ottaa seurantaan tehtaissa ja määritellä niille tehokas vaihtoväli seisakeissa. Meiltä löytyy työkaluja tämän ongelma ratkaisemiseen ota meihin yhteyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *